• “Trakya'nın En İyi Mühendislik Fakültesiyiz”
  • “Trakya'nın En İyi Mühendislik Fakültesiyiz”
  • “Trakya'nın En İyi Mühendislik Fakültesiyiz”
Çorlu Güncel

“Trakya'nın En İyi Mühendislik Fakültesiyiz”

  • 13 Ekim 2017
  • 2570 Kez Okundu

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer, Çorlu’daki basın mensupları ile bir araya gelerek fakültenin eğitim-öğretim durumu ve gelecek planları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer düzenlenen toplantıda; “Çorlu Mühendislik Fakültesi 1992 yılında kuruldu. 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlanması ile hızla gelişti. Fakültemizde 10 fakültemiz bulunuyor. Burası, lisans düzeyinde fakülteler olduğu kadar, meslek yüksekokulu ile öne çıkmış bir fakülte. Bugün 8 mühendislik bölümümüz bulunuyor. Bunlardan 4 tanesi hem birinci hem de ikinci öğretimi var. Bünyemizde 4 bin öğrenci barındırıyoruz. Akademik personelimiz ise 102 kadrodan oluşuyor. 24 tane de idari personelimiz bulunuyor. Son 3 yılda öğrenci sayılarımızda artış var. Sadece lisans seviyesinde mühendis yetiştirmiyoruz. Yüksek lisans ve doktora seviyesinde de eğitim vererek Çorlu’da bilim insanı yetiştirmek üzere katkıda bulunuyoruz” dedi.

En potansiyelli bir fakülte

Öğretim görevlileri anlamında oldukça avantajlı olduklarının da altını çizen Tecer; “Bölgemizde baktığımız zaman diğer üniversitelerde öğretim görevlisi ve öğrenci sayılarını karşılaştırdığımız zaman daha fazla gözüküyor. Bölgemizde ciddi bir potansiyele sahibiz. Öğrenciler artık nerede gezer ve eğlenirim düşüncesi ile plan yapıyor. Nerede daha iyi eğitim alırım diye düşünmüyor. Biz bunun farkındayız. Çorlu Mühendislik fakülteleri diğer fakülteler arasında en potansiyelli bir fakülte. Hem pratik olarak hem de teorik olarak eğitim veren bir bölgeye sahibiz. Bin 700 sanayi sektörümüz var. Öğrenci buraya isteyerek gelmiyor ama buradan da gitmiyor. Çünkü iş imkânı burada. Onlar 4 yıl boyunca buradaki potansiyeli görüp, fark ediyorlar. Biz buradayız. Çok güçlü bir akademik kadromuz var ve genç beyinlere sahip dinamik 4 bin öğrencimiz var. Bulunduğumuz konum itibariyle hiçbir üniversitede yok. Diğer üniversitelerden mezun olan mühendisler de burada gelip iş buluyor. Son yıllarda gelişmemiz var ama en üst seviyede fiziki koşullarımız yok. Bunun içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Türkiye`de İlk Olacak Proje

Türkiye genelindeki üniversiteler arasında yayın yapan ulusal ve uluslararası çalışmaları ile ilk 5 üniversite arasında yer aldıklarını belirten Tecer, aynı zamanda son sınıf öğrencilerini sektörde eğitime hazırlayarak Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını söyledi. Tecer, “2013-2017 yılları arasında 993 adet ulusal ve uluslararası yayın yaparak, Türkiye genelindeki mühendislik fakülteleri arasında ilk 5 arasında yer aldık. Biz Çorlu Mühendislik Fakültesi olarak bugün itibariyle 8 bölümümüzdeki tüm son sınıf öğrencileri sektör içinde olacak ve aldıkları teorik eğitimleri pratik eğitime dönüştürecek. Son yarıyıl döneminde 2 gün okulda, 3 günde sektörde olacaklar. Sektörde geçirdikleri zaman süresince öğrencilerimizin sigorta ödemeleri de okulumuz tarafından yapılacak. Öğrenciler son senesini o sektördeki işleyişi görerek geçirecek. Biz Türkiye’de ilk olacak bir eğitimle sektör tümlecik eğitime geçiyoruz. Bu nedenle de firmalarımızın desteğini bekliyoruz. Öğrenci içinde faydalı bir süreç olacak. Sektör içinde faydalı bir program olacak. Deneme süreci diye bir sorunu ortadan kaldırmış olacak ve elemanını tanımış olacak. Bunu da ÖSYM kılavuzuna koyacağız ve bu da bölgeye daha fazla öğrenci ve iş imkânı sağlamış olacak” dedi.

Siyasilerden destek bekliyoruz

Bilgilendirme toplantısının son bölümünde ilçedeki siyasilerden fakültenin konum ve fiziki şartları nedeni ile destek beklediklerini ifade eden Tecer, “Bugün geldiğimiz noktada bu beden bu kıyafete sığmıyor.  Burada çok güzel bir kampüse, fiziki ortama kavuşmamız lazım. Belediye Başkanından, yöneticilerden, validen ve siyasilerden destek bekliyoruz. Plan ve projemiz hazır. Bölgenin siyasilerinin bu konu ile ilgilenmesini bekliyoruz ve başka türlü çözümlenemeyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Toplantıya Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer’in yanı sıra, Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Pelin Gürkan Ünal, Yrd. Doç. Dr. Aylin Akyıldız, Fakülte Sekreteri Sevda Dikici ile Fakültenin Bölüm Başkanları da katıldı.